Az auburne-i ovisok iPad-en ismerkednek a betűkkel

Vágólapra másolva!
Kétszázezer dollárt költ az óvodák táblagépekkel való felszerelésére Maine állam egyik iskolakörzete. Az alig 1,3 millió lakosú amerikai tagállamban korábban már sikeresen hajtottak végre hasonló számítógép- és laptopprogramot. 
Vágólapra másolva!

IPaden fognak a betűkkel és a számokkal ismerkedni az Auburn környéki óvodásk, ha sikerrel zárul le a táblagép beszerzési program. A gépek szerepet kapnak az ének- és zeneoktatásban, és a szabadidős rajzolgatásban is számítanak rájuk.

"Ha a diákokat érdekli az óra, ha be vannak vonva, akkor bármit meg lehet nekik tanítani. Ha viszont unatkoznak és csak bámulnak ki az ablakon, akkor Szókratész is lehetsz, akkor sem tudod őket oktatni" - mondta Angus King, a korábbi laptopprogramot elindító egykori kormányzó. Az újító szellem a mai napig megmaradt, az iskolakörzet vezetője forradalomként értékelte a táblagépek megjelenését az oktatásban, a döntéshozók pedig egyhangúan szavazták meg az iPadek beszerzéséhez szükséges 200 ezer dollár odaítélését.

A rendelkezéssel nem elégedett mindenki. Egyes szülők túlzottan drágának tartják az 500 dolláros iPad 2-t, és attól tartanak, hogy a gyerekek túl fiatalok az eszközhöz. Larry Cuban, a Stanford egyetem visszavonult professzora szerint még nincsenek bizonyítékok arra, hogy a számítógépek valóban javítanák a tanulást vagy az olvasni tudást ilyen fiatal korban.