A Playstation 3-ból is elkelt ötvenmillió példány

Vágólapra másolva!
A Sony játékkonzolja az eladási számok tekintetében utolérte a Microsoft Xbox 360 januári eredményét: már mindkét otthoni játékgépből több mint ötvenmillió van forgalomban.
Vágólapra másolva!

A Sony bejelentette, hogy elkelt az ötvenmilliomodik példány is a 2006 novemberében bemutatott Playstation 3 (PS3) játékgépből - adta hírül a News.com hírportál. A japán gyártó saját adatai szerint az első évben 3,5 millió, 2007-ben 9,1 millió, 2008-ban 10,1 millió, 2009-ben pedig 13 millió példány talált belőle gazdára. A Microsoft egy évvel korábban megjelent Xbox 360 játékgépe idén januárban érte el az ötvenmilliós eladási számot.

A legutóbbi idők sikerterméke azonban az Xbox 360-hoz kötődik: a Kinect mozgásérzékelős játékvezérlőből már több mint 18 millió példány kelt el 2010 novembere óta, míg a PS3-hoz készült Move-ból nyolcmillió. A legújabb generációs konzolok megjelenésének idején a Nintendo Wii számított a legnagyobb slágernek, amelyen a mozgásérzékelős vezérlés elsőként mutatkozott be, igaz, a Kinect vagy Move megoldásaihoz képest kezdetleges technológiával.

A Nintendo azonban így is jelentős sikert tudhatott magáénak a Wii-vel, a kontrollereiből 65,3 millió példány kelt el világszerte, a konzolból pedig tavaly év végére megközelítették a 85 millió példányt az eladások.