Bezárja videotárhelyét a Google

Vágólapra másolva!
A jövő hét végén bezárja kapuit a Google Videos, a keresőcég videokereső-, és tárhelyoldala: funkcióit a YouTube veszi át, a feltöltött felvételek átköltöztetését a felhasználóknak maguknak kell megoldaniuk.
Vágólapra másolva!

A Google még 2005-ben, egy évvel a YouTube felvásárlása előtt indította útjára saját videomegosztó szolgáltatását, a Videost, amely egyben videokeresőként is funkcionált, azaz más tárhelyekre - például a Dailymotionre vagy a YouTube-ra - feltöltött felvételeket is fel lehetett kutatni vele. A szolgáltatás sosem vált olyan népszerűvé, mint a YouTube, ennek ellenére éveken át párhuzamosan működött azzal, bár 2009 májusa óta már nem lehetett új felvételeket feltölteni erre a szájtra.

A hétvégén azonban a keresőcég a Videost használókat e-mailben értesítette arról, hogy a szájt április 29-én bezár. A korábban feltöltött videókat nem költöztetik át automatikusan a YouTube-ra, az átmozgatást a felvételek feltöltői végezhetik el. Ennek biztosítása érdekében az oldalon lévő videók mellett megjelent egy olyan gomb, amelyre kattintva a felvételeket egyszerűen le lehet tölteni, és fel lehet tölteni másik tárhelyre, például a YouTube-ra.

A Videosra feltöltött videókat csak április 29-éig lehet lejátszani az oldalon, bár letöltésükre május 13-áig lehetőség van, ez után a felvételeket törlik, és a jövőben kizárólag videokeresőként fog funkcionálni a szájt.