Vágólapra másolva!
A jelenlegi kéthetes procedúra helyett 8 nap alatt lezajlik majd a regisztrációs folyamat, és az új domaineket már 1-2 napon belül használatba lehet venni.
Vágólapra másolva!

2011. június 1-jétől megváltozik a hazai domainregisztráció szabályozása, amiről a SEO Fórum szerint az Internetszolgáltatók Tanácsának hírlevele tájékoztatta a regisztrátorokat.

A .hu-s domainneveket a bejegyzési kérelmet követően már 1-2 napon belül használatba lehet venni, vagyis megszűnik a korábbi kéthetes várakozási idő. Az igénylés benyújtását - és a szükséges műszaki és adminisztrátori ellenőrzést - követően a domain feltételesen használatba vehető.

Ha a kihirdetett igényléssel kapcsolatban nem érkezik panasz 8 napon belül, akkor a webcím bejegyzett státuszba kerül, és már csak a Regisztrációs Döntnök előtt vagy bíróság előtt lehet vitatni a bejegyzését.

A domainregisztráció során a védjegyeknek, cégneveknek a webcímként való bejegyzés során élvezett prioritása megszűnik, a domainneveket az igénylések érkezési sorrendjében adják ki, és egy névre csak egy igénylést jegyeznek be, vagyis megszűnik a jelenlegi "sorbanállás" a többek által is igényelt nevekért.