Átfestik a kék halált a Windows 8-ban

Vágólapra másolva!
A kritikus rendszerösszeomlásokat követően megjelenő hibaüzenetek a Windows 7 utódjában már nem az utóbbi verziókban megismert kék, hanem fekete háttérszínnel jelennek majd meg.
Vágólapra másolva!

A "kék halál" és "kék képernyő" (angolul Blue screen of death) elsőként a Windows 3.1-ben jelent meg: a rendszermag összeomlását követően ezen a felületen jeleníti meg az operációs rendszer azokat a kódrészleteket, amelyek lefutottak közvetlenül a hiba felbukkanása előtt. A Windows 98 és a Vista tesztverzióiban egy ideig a Microsoft vörös színű hátteret alkalmazott ("vörös halál"), de a szoftverek végleges verzióiba a már ismert kék verzió került bele.

A készülő Windows 8-ban a kék képernyőt egy fekete hátterű új felület helyettesíti, amelyről a WinRumors nevű, a Microsoft operációs rendszereivel foglalkozó online magazin videót is közölt. Ugyanakkor elképzelhető, hogy a fekete hibaképernyőt megint csak ideiglenesen alkalmazzák a tesztverzióban, és a végleges termékbe továbbra is a kék képernyőt fogják beépíteni. A fekete hibaképernyőt általában olyan rendellenességek jelzésére szokta használni a cég, amelyekre a PC-k indulásakor automatikusan végzett diagnosztika nyomán derül fény.