Blokkolják a mobilokat a királyi esküvőn

Vágólapra másolva!
Nem lehet majd sem twitterezni, sem pedig mobiltelefonálni vagy e-mailezni Vilmos herceg és Kate Middleton esküvőjén, mivel a Westminster-apátságban az esemény alatt speciális technológiával blokkolni fognak mindennemű vezeték nélküli kommunikációt - adta hírül a Yahoo internetes portál.
Vágólapra másolva!

A Yahoo brit királyi esküvővel foglalkozó blogjának értesülései szerint Vilmos herceg és polgári származású barátnője, Kate Middleton esküvőjének helyt adó londoni Westminster-apátság péntek reggeltől fogják aktiválni azt a technológiát, amely a ceremónia végéig blokkolni fog minden vezeték nélkül kommunikációt, beleértve a mobiltelefonos hívásokat, az sms-eket, a mobilinternetet és a wifit is.

A szertartásra közel kétezer ember hivatalos, a szervezők közlése szerint a kommunikációt blokkoló technológiával annak akarják elejét venni, hogy az esküvőt megzavarja a vendégek telefonjainak csörgése, vagy Twitteren szivárogtassanak ki információkat az eseményekről. Ezt a döntést maga a királyi család hozta meg, de a biztonsági szolgálat és a rendőrség is támogatta azt, noha a hatóságok nem utaltak arra, hogy esetleges terrorcselekmények megakadályozása céljából blokkolnák a mobiltelefonokat az apátságban.