Forinttal vásárolhatunk az Android Marketban

Vágólapra másolva!
Kilencvenkilenc országgal bővült a Google okostelefonos alkalmazásboltja, az Android Market. Mától a magyar okostelefon-tulajdonosok is vásárolhatnak szoftvereket a készülékükre.
Vágólapra másolva!

Az Android Market egyik legnagyobb problémáját oldotta meg mai bejelentésével a Google. Az eddig csak néhány kiválasztott országban elérhető boltot megnyitották majdnem mindenki előtt, százharminc ország okostelefon-tulajdonosait engedték be a virtuális polcok közé. Az igazán elszánt Android-tulajdonosok ugyan eddig is meg tudták oldani a fizetős programok legális beszerzését, most azonban a csupán kattintani és fizetni hajlandó felhasználók számára is megnyílt az út.

A szoftverbolt mobilos és webes verziója is komoly ráncfelvarráson esett át. Az eddig is létező, legnépszerűbb szoftvereket bemutató toplista mellett új nézeteket kapott a Market. A trendérzékeny felhasználó az aktuálisan legdivatosabb programokat tartalmazó Trendinget, a piacot vizslatók pedig a fejlesztőjének legnagyobb bevételt hozó szoftvereket felsoroló Top Grossing listát üdvözölhetik.

Forrás: [origo]
Forinttal fizethetünk a szoftverekért a Google mobilos szoftverboltjában

Új jelenség a különösen jól sikerült mobilszoftverek díjazására kitalált jelvény, amely segít megtalálni az egyes kategóriák legjobb programjait. Az Android Marketet sok kritika érte amiatt, hogy az alkalmazások minősége sokkal egyenetlenebb, mint az Apple-féle, szigorúan ellenőrzött App Store-ban. Az Editor's Choice jelvény ennek a szűrésnek a Google képére formált verziója lehet.

A Google végre felhasználja a Market elindítása óta történt 4,5 milliárd alkalmazástelepítésből származó tudást. A bolt új verziója már programokat is tud ajánlani a korábban felrakott vagy megvásárolt programok alapján.