Vágólapra másolva!
Három dolgozó is meghalt abban a pénteki robbanásban, amely a Foxconn cég kínai iPad-gyárában történt pénteken. A baleset miatt a teljes üzem leállt, amelynek nyomán több millió darabbal kevesebb Apple-táblagép készülhet az idén.
Vágólapra másolva!

A Reuters hírügynökség beszámolója szerint az Apple iPad 2 készülékeket gyártó Foxconn cég Csengduban lévő üzemében történt robbanás pénteken. Az előzetes vizsgálatok szerint ezt az idézte elő, hogy a gyár fényező üzemében lévő csőben nagy mennyiségű, gyűlékony por halmozódott fel. Más sajtóbeszámolók szerint a robbanást villámcsapás okozta.

A robbanás helyszínén két ember vesztette életét, vasárnapra azonban egy harmadik munkás is belehalt sérüléseibe. További tizenöt dolgozó megsérült, közülük azonban már hatan elhagyhatták a kórházat - írja a Reuters. Az eset kivizsgálásáig a csengdui üzem fényező részlegének működését felfüggesztették, és a hasonló tevékenységet folytató részlegek is leálltak.

Az RBC Capital nevű cég elemzője, Mike Abramsky a PCMag című online magazinnak úgy nyilatkozott, hogy becslései szerint a leállás nyomán az eredeti, 8 millió darabos idei készletre vonatkozó tervekhez képest 1,8-2,8 millió darabbal kevesebb iPad 2-t állíthatnak le az Apple beszállítói, amely 1,7 milliárd dolláros bevételkiesést eredményez majd a vállalatnak.