Újabb Sony-oldalt törtek fel a hackerek

Vágólapra másolva!
Ismeretlen hackerek feltörték a Sony görögországi zenei oldalát. A támadók a regisztrált felhasználók adatbázisát szerezték meg, amelyet rögtön publikáltak is az interneten.
Vágólapra másolva!

Nagyon magára haragította a Sony a hackereket, hetek óta másról sem lehet hallani, mint hogy a japán szórakoztatóipari cég valamelyik oldalára behatoltak. Legutoljára a SonyMusic.gr oldal esett áldozatul a támadóknak. A Sony BMG zenekiadó lapját feltörő hackerek a pastebin.com oldalon tették közzé a letöltött adatbázis csonka változatát.

A világgal megosztott adatbázis a regisztrált felhasználók nevét, felhasználónevét és e-mail címét tartalmazza. A teljes verzióban pedig megtalálhatók a jelszavak, telefonszámok és egyéb személyes adatok is.

Chester Wisniewski, a Sophos kiberbiztonsági cég által működtetett Naked Security blog szerzője szerint a Sony méretű cégek nem tudnak teljesen biztonságos szolgáltatásokat üzemeltetni. A céghez kötődő milliónyi weblap közül szükségszerűen vannak olyanok, amelyek sebezhetők. Ezeket ráadásul egy közepes tudású, ám rendkívül elszánt támadó is meg tudja találni. Wisniewski szerint a támadások addig fognak folytatódni, amíg a hackerek közt népszerű célpont marad a Sony.

A hackerek legnagyobb fogása továbbra is a Playstation Network (PSN) és a Sony Online Entertainment PC-s játékszolgáltatás szervereire való behatolás volt. A két incidens során ismeretlen - valószínűleg az Anonymoushoz tartozó - támadók több mint százmillió játékos személyes adatit szerezték meg.