Zuckerberg a kisgyerekeket is a Facebookra engedné

Vágólapra másolva!
Mark Zuckerberg, a Facebook elnök-vezérigazgatója szerint a közösségi oldalak komoly oktatási eszközként is szolgálthatnak, ezért azt szeretné, ha a 13 évesnél fiatalabb gyerekek is regisztrálhatnának rá.
Vágólapra másolva!

A Facebook felhasználási feltételei értelmében elvileg 13 évesnél fiatalabb gyerekek nem regisztrálhatnak az oldalra, bár felmérések szerint csak az Egyesült Államokban legalább hét és fél millió gyerek regisztrált hamis életkort megadva az oldalra.

A szájt alapítója egy oktatási konferencián beszélt arról, hogy jó ötletnek tartaná, ha a 13 évesnél fiatalabb gyerekeket is hivatalosan beengednék a szájtra - írja a CNN amerikai hírcsatorna online kiadása. Zuckerberg szerint a jövőben a szoftverek és a technológia lehetővé teszi majd, hogy a diákok társaiktól is sokat tanulhassanak: a Facebook atyja úgy véli, ha a gyerekek látják, hogy osztálytársaik is készülnek egy-egy dolgozatra, az őket is tanulásra buzdítja majd.

A jelenlegi amerikai gyermekvédelmi törvények értelmében azokra a weboldalakra, amelyek adatokat gyűjtenek felhasználóikról, nem regisztrálhatnak 13 évesnél fiatalabbak. Zuckerberg szerint ezen változtatni kellene, különböző biztonsági funkciókkal a gyerekek számára is biztonságos közösségi környezetet lehet kialakítani az interneten. A milliárdos szerint minél kisebb korban meg kellene kezdeni a gyerekek tanítását. Saját bevallása szerint első programját hatévesen írta, ami egy virtuális tamagocsi volt.