Összedőltek a szerverek Lady Gaga egydolláros új albuma miatt

Vágólapra másolva!
Megtorpanásra késztette Lady Gaga, az Amazon internetes kereskedőház hatalmas szerverparkját. A sztár legújabb albumára órákat kellett várnia a rajongóknak.
Vágólapra másolva!

Az Amazon problémája egy remekül eltalált akcióval kezdődött: egy napig 99 centért lehetett hozzájutni Lady Gaga Born This Way című albumához a cég zeneboltjából. Az iTunes-on 11 dollárba kerülő lemez viszont annyi rajongót vonzott a boltba, hogy a hatalmas gépparkkal rendelkező Amazon sem tudta őket kiszolgálni. Délutánra annyian próbálták letölteni vagy a cég Cloud Music szolgáltatásának segítségével meghallgatni a lemezt, hogy a rendszer teljesen belassult. A PC Magazine újságírói háromnegyed óra alatt csupán egy dalt tudtak meghallgatni.

A csalódott rajongók Twitteren és a lemez értékelési oldalán adtak hangot elégedetlenségüknek. A panaszokra az Amazon is mikroblogban válaszolt, délután egy után beismerték, hogy óriási terhelés alatt állnak, és nem tudnak minden vásárlót kiszolgálni. A vásárlás gombot a nap végéig lekattintók azonban mindenképpen 99 centért jutottak hozzá a lemezhez, akár le tudták tölteni, akár nem.

Bár az Amazon frissen elindult Cloud Music szolgáltatását akarta reklámozni az akcióból, a lassulás sok rajongót átterelt a drágább, ám működőképes iTunes zeneboltba. Az Apple boltjában jelenleg a toplista élén található a 11 dollárért megvehető Born This Way.