A Microsoft cáfolta, hogy jövőre érkezik a Windows 8

Vágólapra másolva!
Bár a hét elején Steve Ballmer, a Microsoft elnök-vezérigazgatója úgy nyilatkozott, hogy jövőre jelenik meg a Windows 8, a társaság sajtóosztálya egy nappal később cáfolta ezt az állítást.
Vágólapra másolva!

A Wired technológiai magazin online kiadása szerint a Microsoft amerikai píáros csapata cáfolta a cég legfelsőbb vezetőjének hét eleji szavait. Steve Ballmer egy tokiói szoftverfejlesztői konferencián úgy nyilatkozott, hogy a cég következő generációs operációs rendszere, a PC-k mellett táblaszámítógépekre is telepíthető Windows 8 jövőre jelenik meg.

Mégsem tudni, mikor jön a Windows 8

A Wirednek a cég szóvivője egy nappal később már úgy nyilatkozott, hogy Ballmer valótlanságot állított, a Microsoft ugyanis még a Windows 7-et futtató eszközök új generációját várja jelenlegi pénzügyi évében. A szóvivő szerint a vállalat hivatalosan még sem új operációs rendszerének nevét, sem pedig annak megjelenési idejét nem jelentette be.

Elküldené Ballmert a Microsofttól egy pénzügyi guru

A Lehmann Brothers befektetési bank gazdasági válságot előidéző csődjét is megjósoló gazdasági szakember szerint Steve Ballmernek át kellene adnia a stafétabotot másnak. David Einhorn úgy véli, hogy Ballmert nem érdekli, hogy a Wall Street hogyan reagál a Microsoft stratégiai lépéseire, ami talán jó dolog is lehetne, ám a Microsoft vezetőjének felfogása a múltban ragadt, ezért ő maga jelenti a legnagyobb fenyegetést az óriáscég részvényeire.

Ballmer már tizenegy éve a Microsoft első embere, aki 2000 januárjában vette át az elnök-vezérigazgatói tisztséget Bill Gatestől, aki ekkor még a technológiai fejlesztéseket felügyelte, 2009-ben azonban teljesen visszavonult, hogy jótékonysági tevékenységének szentelhesse életét. Piaci értékben - ami a vállalat által kibocsátott részvények száma, és aktuális árfolyamuk szorzata - a Microsoftot már az Apple és az IBM is lekörözte, pedig a kilencvenes években még az összes amerikai társaság közül vezető szerepet töltött be a cég ezen a téren.