Robotok kutyái leszünk az Apple társalapítója szerint

Vágólapra másolva!
Steve Wozniak, az Apple cég társalapítója arra számít, hogy az emberek nemsokára a gépek háziállataivá válnak, és szerinte a robotok elleni küzdelmet már rég elveszítettük.
Vágólapra másolva!

Wozniak erről egy ausztrál üzletembereknek tartott rendezvényen beszélt - számolt be a Sydney Morning Herald ausztrál napilap. A szakember, aki Steve Jobszal közösen alapította az Apple céget, a konferencián elmondta, meg van győződve arról, hogy még életében elkészül az emberével azonos szintű mesterséges intelligencia. A Woz néven ismert technológiai szakember szerint azonban a technológiai fejlődés eredményeként az ember közreműködésére egyre kevésbé lesz szükség, ezért a kényelmesebb élethez szokik majd hozzá. "Az emberiség már megalkotott fantasztikus dolgokat, ezért azt hiszem, már régen elveszítettük a harcot a gépekkel szemben."

Steve Wozniak úgy véli, minden egyes kütyü megalkotásával veszít értelmességéből az ember, végezetül pedig "a gépek háziállataivá, kutyáivá válunk majd". "Senki sem fordít figyelmet a gépek öntudatára, pedig nagyon-nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy a gépek képesek legyenek megérteni az embert, és öntudatra ébredjenek."

Saját bevallása szerint amikor megalkották az Apple-t, nem gondolta volna, hogy egy számítógépen valaha is elfér majd akár egyetlen zeneszám is, manapság pedig egy iPhone-on is akár ötven filmet magával vihet bárki. Wozniak beismerte, hogy a gépek elleni háborúra vonatkozó megjegyzése részben csak vicc, azt azonban komolyan gondolja, hogy a gépek annyira az ember életének részévé váltak, hogy nem lehet nélkülözni őket.