Tagadja a felhasználók millióinak elvesztését a Facebook

Vágólapra másolva!
Egy közösségi médiával foglalkozó blog mérései szerint a Facebook amerikai felhasználóinak száma mintegy hatmillióval csökkent májusban, meg a világ legnépszerűbb közösségi oldala tagadja a drasztikus mértékű visszaesést.
Vágólapra másolva!

A közösségi médiával foglalkozó Inside Facebook című blog a múlt héten számolt be arról, hogy a mostanra világszerte közel hétszázezer felhasználóval rendelkező Facebookról májusban hatmillió amerikai, másfélmillió és mintegy százezer brit regisztrált iratkozott le. A BBC brit közszolgálati médiumnak azonban a közösségi oldal üzemeltetői tagadták, hogy az amerikai vagy brit felhasználók nagy számban hagynák ott az oldalt, Mark Zuckerberg cége "elégedett a növekedés mértékével".

A Facebook szerint időről időre felmerül, hogy egyes régiókban jelentős számban veszít felhasználókat a Facebook, azonban mivel a cég saját statisztikái nem nyilvánosak, ezek az adatok a hirdetések megjelenítését végző rendszerekből származnak, amelyek viszont részben becsléseken alapulnak, ezért nem pontosak. Globális szinten egyébként az Inside Facebook mérései szerint is folyamatosan növekszik a felhasználók száma a Facebookon: a legtöbb újonc Indiából, a Fülöp-szigetekről és Indonéziából regisztrál a a közel 690 milliós táborral rendelkező közösségi oldalra.