Nemsokára beszélhetünk a Google keresőhöz

Vágólapra másolva!
Mikrofonon keresztül hangos keresésre is képes lesz a Google a Chrome böngészővel: a funkció egyelőre csak angol nyelven érhető el, azt viszont még nem tudja a keresőcég, hogy a magyar változata mikor készülhet el.
Vágólapra másolva!

A Google kedden San Francisco-i rendezvényén mutatta be a hamarosan debütáló új, Voice Search nevű szolgáltatást, amely az Android mobilokban már korábban elérhető volt, számítógépen azonban egyelőre csak a Chrome böngészővel lehet használni majd, később viszont más browserekkel is kompatibilissé teszik a technológiát.

A Google keresőmezőjében hamarosan egy mikrofon ikonja jelenik meg néhány napon belül, erre kattintva lehet majd aktiválni a hangalapú keresést, amelynek használatához például laptop beépített mikrofonjára, vagy headsetre van szükség. Segítségével elég csak bemondani a számítógépnek a keresőkifejezést, a keresés automatikusan elindul.

Így működik majd a Voice Search

Az AP hírügynökség értesülései szerint az angol nyelvű technológia alapjául is egy 230 milliárd szót tartalmazó hangminta-adatbázis szolgál, amelynek létrehozása mintegy két és fél évet vett igénybe. A technológia egyelőre csak angol nyelven érhető el, a Google magyarországi képviseleténél pedig nem tudtak információt arról, hogy mikor várható honosított változatának beindítása, pedig a keresőcég a hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy tervezi más nyelveken is beindítását.