A Samsung betiltatná az iPad és az iPhone importját

Vágólapra másolva!
A dél-koreai gyártó szabadalomsértéssel vádolja riválisát, és jogi úton próbálja elérni, hogy tiltsák meg az Apple-nek, hogy az Egyesült Államokba importálja az iPad táblagépet, az iPhone-t, illetve az iPod lejátszókat.
Vágólapra másolva!

A Samsung a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottságnál (International Trade Commission, ITC) kérelmezte azt, hogy a szervezet tiltsa meg az Apple hordozható eszközeinek, az iPhone-nak, az iPadnek, és az iPod lejátszóknak az amerikai importját. A dél-koreai gyártó vádjai szerint a termékekben az Apple jogtalanul használja fel a Samsung öt különböző, telekommunikációval és felhasználói felületekkel kapcsolatos szabványait - számolt be a Reuters hírügynökség.

Emellett a dél-koreai cég szabványsértés miatt egy delaware-i szövetségi bíróságon is keresetet nyújtott be az Apple ellen. Áprilisban az Apple perelte be a Samsungot egy kaliforniai bíróságon, ahol azzal vádolta meg riválisát, hogy a Galaxy márkajelzésű okostelefonjai és táblagépei csupán az iPhone és az iPad másolatai. A Samsung már akkor viszontperelte az Apple-t, a mostani beadványok az ügy legújabb fejleményeinek tekinthetőek.

A két vállalat egyébként nem minden területen egymás riválisa, mivel az Apple hordozható eszközeiben használatos lapkák egy részét is a Samsung gyártja. A hírügynökség szerint az ITC csak azt követően dönt a termékek esetleges betiltásáról, hogy kivizsgálja a benyújtott panaszt, ez azonban hosszan elhúzódhat.