Google Maps: Rezeg a telefon, ha le kell szállni a buszról

Vágólapra másolva!
Android szoftvert futtató okostelefonokra megjelent a Google Térkép legfrissebb, 5.7-es szoftvere, amely  az autós GPS-ekhez hasonló módon a tömegközlekedőket navigálja, például jelez, ha a következő megállónál le kell szállni a villamosról.
Vágólapra másolva!

Bár a Google Térképen a múlt hét óta elérhetőek a BKV járatai, és a szolgáltatás képes ezek felhasználásával útvonalat tervezni, a fenti funkciókat a hazai felhasználók egyelőre nem használhatják, mert itthon még nem indult el a keresőcég webes térképének okostelefonokról elérhető navigációs szolgáltatása.

Rezeg a telefon, ha le kell szállni

Pedig az új Transit Navigation bemutatóvideója alapján nagyon hasznos kényelmi szolgáltatás. A szoftver ugyanis akkor is segíti a felhasználót, ha az az előzetesen legenerált útvonalon útnak indult. A GPS-es készülékeket például megrezgeti, ha a következő megállónál le kell szállni.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=banR1tbgNUpNsAuj

Így működik a Transit Navigation

Metrón még nem használható, net nélkül igen

Ha használója nem biztos abban, hogy jó irányban halad, bármikor rápillanthat a készülék képernyőjére, bár metrón egyelőre nem lehet használni, mivel kizárólag a műholdas jeleket használja a tájékozódáshoz, írják a fejlesztők a Maps hivatalos blogján. A program kísérleti funkciói között már az offline navigáció is megtalálható, ami lehetővé teszi, hogy indulás előtt, az otthoni wifin letöltsük az okostelefon memóriájába a felkeresni kívánt terület térképét, amely legfeljebb 16 kilométer sugarú körben megtalálható térképrészlet lehet. Ez a Google szerint nagyjából egy-két percet vesz igénybe, azonban csak a vektoros alaptérképet továbbítja a készülékre, a műholdképeket vagy az épületmodelleket nem, ezeket csak aktív mobilinternetkapcsolattal lehet előhívni a programból. A letöltött térképrészleteket manuálisan is törölni lehet, de harminc nap után automatikusan eltávolításra kerülnek a memóriából. Legutóbbi tesztünk alapján egyébként azóta, hogy a Google Maps mobilos változatában is vektoros megjelenítést alkalmaz, a program használata minimális internetforgalmat generál.