Szakíthat a Windows névvel a Microsoft

Vágólapra másolva!
A Neowin technológiai hírszájt szerint a Windows 8 megjelenése után a Microsoft szakítani fog operációs rendszerének eddigi elnevezésével.
Vágólapra másolva!

A lap értesülései szerint a Microsoft valamikor 2012-ben fogja kiadni a Windows 8-at, amelyet eleve úgy tervez a cég, hogy ne kizárólag asztali számítógépeken és egyéb berendezéseken, például tableteken, okostelefonokon, Xbox konzolon vagy akár intelligens televíziókon is működjön. Ennek a megoldásnak az az előnye, hogy ugyanazok a szoftverek futtathatóak lesznek különböző típusú eszközökön is, és mindenhol a megszokott kezelőfelület várja majd a felhasználókat.

A This Is My Next blog meg nem nevezett forrásai szerint a fentiek tükrében a Microsoft radikálisan változtatni készül saját operációs rendszerének kialakításán és fejlesztési módján. A blog azt jósolja, hogy a nagy váltás három évvel a Windows 8 megjelenését követően, 2015-2016 tájékán zajlik majd le, ekkorra már a cég Xbox 360 játékkonzolának életgörbéje is a végéhez ér majd.

A szájt szerint ekkor a Microsoft magával a Windows elnevezéssel is szakítani fog, mert azt akarja, hogy a teljesen átdolgozott, univerzális operációs rendszerében már semmi se emlékeztesse a felhasználókat a múltbéli termékekre.