Karácsonyra megérkeznek az első ultrabookok

Vágólapra másolva!
A hordozható számítógépek új típusát, a szupervékony, könnyű, de nagy teljesítményű ultrabookok első típusainak gyártása nyár végén kezdődik meg, így várhatóan már a karácsonyfa alatt is lehetnek ilyen gépek, de nagyobb választék csak jövőre lesz elérhető belőlük. 
Vágólapra másolva!

Az ultrabookok prototípusait az Intel chipgyártó cég a Computex technológiai vásáron mutatta be elsőként. Ekkor osztották meg a nagyközönséggel azt is, hogy az ultrabook miben tér el egy hagyományos notebooktól, és mivel jobb egy netbooknál. Gyakorlatilag ultravékony kivitelű, így könnyen hordozható gépekről van szó, amelyeket azonban nem a netbookokból ismert fapados processzorral, hanem nagyteljesítményű hardverrel szerelnek fel, de az üzemidejük ennek ellenére hosszú lesz.

A tajvani Digitimes nevű online informatikai magazin értesülései szerint számos gyártó fog ősszel az Intel technológiáját használó ultrabookot piacra dobni, melyek sorozatgyártása szeptemberben kezdődik meg. A magazin értesülései szerint a Lenovo és az Asus is megjelentet ilyen számítógépeket még karácsony előtt, míg a HP Acer és a Dell esetében elképzelhető, hogy csak jövőre jelennek majd meg ultrabookjaikkal. Egy tipikus ultrabook piacelemzők várakozásai szerint ezer dollárnál - vagyis 185 ezer forintnál - alacsonyabb áron lesz majd megvásárolható, és jövő karácsonykor az eladott noteszgépek közel fele ehhez a típushoz tartozik majd.

Forrás: [origo]