Honlapgyorsító szolgáltatást indított a Google

Vágólapra másolva!
Vállalkozások számára indított honlapgyorsító szolgáltatást a Google: az ehhez csatlakozó cégek weboldalait úgy optimalizálják, hogy az a lehető leggyorsabban töltődjön be a látogatók számítógépein.
Vágólapra másolva!

A Page Speed Service nevű új szolgáltatást a cég hivatalos blogján jelentette be csütörtökön. A szolgáltatás teljesen automatikusan működik, ám ahhoz, hogy ki lehessen használni az oldalak gyorsabb betöltését, az adott honlaphoz tartozó domainnév kiszolgálásával a Google-t kell megbízni.

A szolgáltatás aktiválását követően a Google automatikusan működő algoritmusa optimalizálja a honlap kódját, és tükrözi azokat a Google világszerte található szervereire. Ezáltal például az amerikai, ázsiai, ausztrál és európai látogatók is azonos sebességgel érhetik el a honlapot, míg ha csak az egyik régióban lévő szerveren működne a weblap, lehetséges, hogy az a többiben csak lassabban töltődne be. A Google saját mérései szerint huszonöt és hatvan százalék közötti gyorsulás érhető el a megoldás alkalmazásával. A szolgáltatás egyelőre tesztüzemben működik, így azt ingyen használhatják a cégek, később azonban fizetős lesz a Page Speed Service.