Augusztusban kerül boltokba a babatablet

2011.08.02. 10:10

A gyerekbiztos kivitelű Vinci táblagép Android operációs rendszert használ, azonban egyáltalán nem képes internetelérésre, csak játékokat és interaktív mesekönyveket lehet nézgetni rajta.

Az Amazon internetes áruházban közel négyszáz dolláros, vagyis hetven-nyolcvanezer forintos összegért már előrendelhető az augusztusban debütáló Vinci táblaszámítógép, amelyet kifejezetten babáknak és kisgyerekeknek szán gyártója. A táblagép honlapján a készítők egyértelműsítik, hogy egy képességfejlesztő eszközt alkottak, amely azonban fejlettebb funkciókkal rendelkezik a játéklaptopoknál. A hét colos érintőképernyővel szerelt eszköz ütésálló kivitelben készült, és annak érdekében, hogy a gyerekek is könnyen tudják használni, rácsszerű fogantyúk találhatóak az oldalain.

Forrás: [origo]

Bár a masinán a Google Android operációs rendszere fut, ezt a táblagépet nem internetezésre szánják, még a wifi funkció is hiányzik belőle: a szoftvereket, zenéket és az animációkat, zenéket tartalmazó interaktív mesekönyveket a számítógéphez csatlakoztatva, USB-kábellel lehet a négy gigabájtos memóriájába feltölteni. Menüjét a végletekig leegyszerűsítették, bekapcsolását követően mindössze négy ikon jelenik meg, az elsőn keresztül a játékokat, a másodikkal a zenés videókat, a harmadikkal a mesekönyveket, a negyedikkel pedig a kamerát lehet elérni.

Forrás: [origo]

 A ketyere alig nehezebb két kilogrammnál, belsejében egy egy gigahertzes processzor működik, így látványosabb játékokat is tud futtatni, ezen kívül egy három megapixeles digitális kamerát is beépítettek gépházába. A babatablet készítője szerint egyetlen töltéssel akár nyolc órán át használható, és mivel használójaként sem vásárolni, sem letölteni, sem pedig törölni nem lehet (ezt csak a szülők tudják elvégezni a PC-n keresztül), a gyerekek véletlenül sem tudnak kárt okozni a rendszerében.