Kütyükkel a kezükben nőnek fel az amerikai csecsemők

Vágólapra másolva!
A kisgyerekek negyede megtanul okostelefont használni, mire betölti második életévét. Míg a kétévesek többsége beszélni tanul, huszonöt százalékuk az ikonok és appok között is eligazodik.
Vágólapra másolva!

A BlogHer.com és a The Parenting Group több mint ezer amerikai édesanyát megkérdező felmérése során arra jutott, hogy a nyolcvanas években született anyukák gyermekei kütyükkel a kezükben nőnek fel. Az Y-generációs szülők gyermekeinek 34 százaléka játszott laptoppal, 30 százaléka használ digitális fényképezőgépet, 21 százalékuk használ iPodot, mielőtt betöltötték volna második életévüket. Ez az arány jóval magasabb, mint a megelőző, X-generációs szülők gyermekeinél tapasztalható.

Négyéves korára már az y-generációsok csemetéinek egyharmada szerzett tapasztalatokat az okostelefonokkal. Játékkonzollal 36 százalékuk játszott, a táblagépekkel pedig 34 százalékuk ismerkedett meg. Az átlagos gyereknek 15 éves koráig kell várnia, hogy megkapja első saját okostelefonját. Tabletjük és játékkonzoljuk már a hétéveseknek is van, az első iPodot pedig kilencéves korukban szerzik meg a gyerekek.

A gyerekek nem maguktól jutnak hozzá a technológiához. A felmérés szerint a fiatal szülők 71 százaléka naponta internetezik, 40 százalékuk pedig csak órákat tölt a hálózattól távol. Az anyukák túlnyomó többsége naponta felnéz a Facebookra, a Twittert viszont nem használják.