Meg sem jelent, Kínában mégis kapható az iPhone 5 klónja

Vágólapra másolva!
Megelőzték a kínai hamisítók az Apple-t, a Taobao kereskedelmi oldalon már kapható a megjelenés előtt álló iPhone 5 klónja, a hiPhone.
Vágólapra másolva!

A Reuters híre szerint már hatezer forintnak megfelelő jüanért meg lehet venni Kína legnagyobb online piacterén a megjelenés előtt álló iPhone klónját. A hiPhone 5 készülék formaterveit az Apple új okostelefonjáról kiszivárgott fotókról lesték a kínai dizájnerek. A fényképek szerint az új készülék még az iPhone 4-nél is vékonyabb lesz, a sarka pedig kevéssé lesz lekerekítve. A sanghaji központú Metro Express lap szerint a hiPhone rendkívül könnyű, olyan, mintha játék telefon lenne.

A hatezer forintos hiPhone 5 csak a belépő kategória. Az árusok által jobbnak tartott típusokért azonban már 25-26 ezer forintnak megfelelő jüant is elkérnek. Azt a Metro Express tudósítójának sem sikerült kiderítenie, hogy az egyes változatok között mi a különbség.

A kínai ipar nemcsak telefonokat, de egész számítógépes boltokat képes lemásolni. Néhány hete járták körbe a világsajtót egy olyan Apple bolt fotói, amely az utolsó csavarig másolat volt. A Reuters tudósítói egy teljes Ikea áruház másolatát is látták Sanghajban.