Légzsák fogja védeni a jövő mobiltelefonját

Vágólapra másolva!
A több tízezer forintos alkatrészek cseréje helyett elpukkant légpárnákat és kipattant rugókat kell majd cserélni a jövő okostelefonján. Az Amazon vezérigazgatója és alelnöke által szabadalmaztatott eljárás az autóiparból ismerős módszerekkel védené meg az összetöréstől a leejtett kütyüket.
Vágólapra másolva!

Előbb-utóbb nem kell attól tartani, hogy miszlikbe törik és használhatatlanná válik a véletlenül elejtett mobiltelefon: egy új találmány, amelyet most védet le az Amazon.com cég, légpárnákkal védi a lepottyanó készüléket.

A mobiltelefonok biztonságát a zuhanás közben kibocsátott sűrített levegővel garantálják. Az autók légpárnáitól eltérően, amelyek az ütközés után a másodperc töredéke alatt fújódnak fel, a mobiltelefonba sebességmérőt, rugókat és sűrített levegős szelepeket építenek be, amelyek korrigálják a készülék zuhanási szögét, és megvédik a képernyőjét.

A találmány levédésére még februárban adta be a kérelmet a világ legnagyobb webáruházának, az Amazom.comnak az alapítója, a 47 éves Jeff Bezos és a cég alelnöke, Greg Hart, de erről csak most tájékoztatták a sajtót. A védelmi eljárás befejezésére azonban még jócskán várni kell, így nem marad egyelőre más hátra, mint erősen és óvatosan megmarkolni a mobiltelefonokat.