Az Apple-nél áll munkába az iPhone hacker

Vágólapra másolva!
Az Apple is belátta, hogy a legjobb stratégia a saját oldalára állítani a hackereket. Két héten belül a cégnél kezd munkába a Jailbreak.me iPhone-törő oldalt készítő hacker.
Vágólapra másolva!

IPhone és iPad tulajdonosok százezrei használták fel a Comex nevű hacker által talált két szoftverhibát, hogy függetlenítsék készülékeiket. A 19 éves, valójában Nicholas Allegrának hívott fiatalember üzemeltette a Jailbreak.me címen található oldalt, amelyet elég volt egyszer meglátogatni ahhoz, hogy a készülékek korlátozásai eltűnjenek.

"Szórakoztató volt, de régen történt, és elkezdtem unatkozni. Ezért hát a jövő hét után kezdek az Apple-nél gyakornokként" - írta a Twitteren Nicholas Allegra. A cég jól jár Allegra felvételével, mert a hacker által kihasznált hibákat nem csak a készülékek feltörésére lehetett volna használni, egy rosszindulatú támadó akár kémprogramot vagy vírust is telepíthetett volna az iPhone-okra.

A telefonok felszabadításán dolgozók viszont akár árulásnak is tarthatják Allegra lépését. A közeljövőben várhatóan azon fog dolgozni, hogy nehezebbé váljon korábbi partnereinek munkája. A hacker egyébként Apple-rajongónak tartja magát, a Google nyitottabb Android-platformjára pedig ellenségként tekint.