Android-adót fizet az Acer a Microsoftnak

Vágólapra másolva!
Két újabb androidos gyártó döntött úgy, hogy pereskedés helyett szabadalmakat licencel a Microsofttól. Az Acer és a ViewSonic csatlakoztával a cégnek egyre jobb üzlet az Android.
Vágólapra másolva!

Bármit is nyilatkozik a Microsoft az Androidról, a cégnek bevált a Google szabad forrású okostelefonos rendszere. Elemzői becslések szerint évi egymilliárd dollár körüli bevételhez jutott a cég az androidos készülékek eladásaiból. A jövőben pedig ez az összeg tovább fog nőni, mert a Microsoft további cégekkel kötött licencszerződést. A listához most a tajvani Acer és a tabletekkel kísérletező Viewsonic döntött úgy, hogy egyszerűbb fizetni a szabadalmak használatáért, mint megkockáztatni egy pert.

Egyik cég sem nyilatkozott arról, hogy készülékenként hány dollárt kap a Microsoft. A korábbi, hasonló szerződések alapján azonban öt dollár körüli összegről lehet szó. Az Acer jobb meggyőződésével szemben döntött úgy, hogy fizet. Korábban JT Wang, a cég elnöke úgy nyilatkozott, hogy vállalják a pert az Androiddal kapcsolatos ügyekben

A Microsoft korábban már szerződött a HTC-vel, az Onkyo-val, a General Dynamics-szal a szabadalmak használatáról. A cég dolgozik azon, hogy a legnagyobb androidos gyártót, a Samsungot is fizetésre bírja. A helyzet iróniája, hogy bár a Microsoft rendelkezik saját okostelefon-platformmal, a Windows Phone 7-el, mégis több bevételt hoz neki egyelőre a telefonnal kapcsolatos szabadalmak licencdíja.