Mégis lehet Flash az iPhone-on

Vágólapra másolva!
Ismét megpróbál Flash-t csempészni az Apple mobileszközeire az Adobe. A két cég harca az első iPhone megjelenése óta tart, és eddig az Adobe állt vesztésre.
Vágólapra másolva!

Az Apple által kidolgozott médiastreaming megoldást használja az Adobe legújabb trükkje. A cég által kiadott új Media Server úgy juttatja el az iPad-ekre és iPhone-okra a Flash-tartalmat, mintha az videó lenne. A tartalom megjelenítését nem a mobileszközökre fejlesztett, a Flash-t nem is támogató Safari böngésző végzi el.

Az Apple-lel ugyan nem egyezett meg az Adobe, de állításuk szerint e nélkül is működik a megoldásuk. A cég szerint az új Media Server nagy könnyebbséget fog jelenteni a videókkal és Flash-tartalmakkal is rendelkező tartalomszolgáltatóknak. A kétfajta tartalmat most egy munkafolyamatot használva készíthetik el és juttathatják el a mobileszközökre.

Az Apple Flash elleni harca az első iPhone-nal kezdődött. Steve Jobs többször leszedte a keresztvizet az internetes videók, egyszerű játékok és interaktív tartalmak megjelenítésére használható formátumról. Az Adobe többször megpróbálta visszacsempészni az általa gondozott formátumban készült alkalmazásokat az iOS-es eszközökre, de eddig minden próbálkozásukat megakadályozta az Apple.