A héten mutatkozhat be az Amazon iPad-gyilkosa

2011.09.26. 12:25

Várhatóan szerdán mutatja be az Amazon cég saját táblagépét, amely valószínűleg alacsony árával, nem pedig tudásával jelent majd komoly konkurenciát az Apple borsos árú iPad táblagépének.

Azt a világ legnagyobb internetes áruházát működtető Amazon nem közölte, hogy mi lesz a szeptember 28-i, New Yorkban megrendezésre kerülő sajtótájékoztatójának témája, de az iparági pletykák alapján valószínűsíthető, hogy a cég saját táblaszámítógépét fogja bemutatni. Meg nem erősített információk szerint az Apple jövő szerdán ezen a napon tartja majd saját rendezvényét, ahol valószínűleg az iPhone következő változatát fogja bemutatni.

Azt várják, hogy nagyon olcsó lesz

Az Amazon korábban már piacra dobott saját márkanevét viselő terméket, a Kindle nevű speciális, e-tinta képernyővel szerelt, így a szemet sem fárasztó e-könyv-olvasó eszközt - számolt be a Reuters hírügynökség. Colin Gillis, a BGC cég elemzője a hírügynökségnek úgy nyilatkozott, biztos benne, hogy az Amazon táblagépet fog bemutatni szerdán, amelyen az e-könyvek és újságok mellett egyéb digitális javakat, például filmeket és zenéket értékesíthet majd ügyfeleinek.

Jelenleg az Apple iPadje a legnépszerűbb táblagép, ennek különböző típusaiból mintegy harmincmillió darabot adott el a gyártó. Számos szakértő szerint az Amazon tabletje lesz az első olyan termék, amely komoly konkurense lesz az iPadnek, mivel az online kereskedőcég már a Kindle esetén is agresszív árazási stratégiát alkalmazott: az eszközt olcsón kínálja, bevételeket az online boltjában elérhető kötetekből nyer.

A táblagép is Kindle lesz

Gillis arra számít, hogy a tablet esetén is hasonló, a rivális  termékeknél kedvezőbb árcímkét alkalmaz majd az Apple. A Forrester cég elemzője úgy nyilatkozott a Reutersnek, hogy az alacsony árat marketingeszközként használja az Amazon, amellyel megfoghatja a potenciális vevőket, akiknek aztán digitális javakat és más online szolgáltatásokat értékesíthet.

A TechCrunch technológiai blog szerint a táblagép az e-könyv-olvasóhoz hasonlóan Kindle márkajelzést viseli majd, az eszköz 7 colos, színes, folyadékkristályos - azaz nem e-tinta - érintőképernyővel  rendelkezik majd, és 250 dollárba, vagyis ötven-ötvenötezer forintba kerül majd, ami kevesebb mint fele az Apple iPad árának.