Meg nem erősített lengyel lapértesülések szerint az Apple nemsokára tíz új európai uniós országban, így Magyarországon is elérhetővé teszi iTunes nevű internetes zeneáruházát. A hírt a vállalat egyelőre nem kommentálja.

A MacRumors című online technológiai hírportál a lengyel Rzeczpospolita című lap értesülései nyomán számolt be erről. A lengyel újság úgy értesült, hogy az Apple októberben tíz új országban teszi elérhetővé internetes zeneáruházát. Az iTunesról legális forrásból származó zeneszámokat lehet vásárolni, a magyar felhasználók azonban szerzői jogi korlátozások miatt nem tudják használni például a már régóta működő amerikai felületet.

A lengyel lap szerint hazánk mellett Lengyelországban és Csehországban indul el októberben az iTunes Music Store, emellett további hét, meg nem nevezett európai országban tervezi az Apple bevezetését. Arról a lap nem értesült, hogy az iTunes beindítását pontosan mikorra tervezi az Apple, azonban a MacRumors szakértői októberi indulást valószínűsítenek. Az erről szóló híreket az Apple nem kívánta kommentálni.