A Kindle tablet miatt árazták le a Blackberry Playbookot

Vágólapra másolva!
Hatalmas leárazással reagált az Amazon tablet bejelentésére a Research In Motion. A legkisebb memóriával rendelkező Blackberry Playbookot már négyszáz dollárért is meg lehet venni.
Vágólapra másolva!

Nem sikerült a Research In Motionnek megteremtenie az iPad gyilkosát. A Playbook nem lett bukás, nem szenved óriási hibáktól, a csekély szoftverválaszték miatt mégsem tudtott az Apple táblagépének versenytársává válni. Az elmaradó sikerre válaszul gyártója csökkenteni kezdte a kütyü árát. A Research In Motion a Kindle Fire bejelentésére válaszul 200 dollárral csökkentette eredetileg 499 dollárba kerülő 16 gigabájtos PlayBook árát. A 32 gigabájtos verzió új ára 399 dollár lett, a csúcsomdellnek számító 64 gigabájtos modell pedig 499 dollárért vehető meg.

Forrás: Amazon.com
Árversenyt indított a tabletpiacon az Amazon

A Digital Trends informatikai lap szerint elképzelhető, hogy a Playbook még így sem lesz vonzó a tabletet keresőknek. Igaz, hogy a fapados modellben is dupla annyi a tárhely, mint a Kindle Fire-ban, de száz dollárral többe is kerül. A Fire pedig tud mindent, amit egy médiafogyasztásra tervezett táblagéptől elvárhat a vásárló. A Playbook csak azokat hódíthatja el, akik nem akarnak november 15-ig, a Fire piacra dobásáig várni.