Steve Jobs emléknapot tart az Apple október 19-én

Vágólapra másolva!
Október 19-én az egész Apple Steve Jobsra fog emlékezni. A speciális eseményre a cég több központjából várják az alkalmazottakat.
Vágólapra másolva!

Tim Cook, az Apple jelenlegi vezetője már korábban megígérte, hogy "Steve Jobs nem mindennapi élete" emléknapot fog kapni az Apple-en belül. Mostanra a megemlékezés időpontja is nyilvánossá vált: október 19-ére várják a cupertinói cégközpontba az Apple-alkalmazottakat.

"Többekhez hasonlóan, nekem is életem legszomorúbb napja volt [mikor Jobs meghalt], és sok könnyet hullajtottam az elmúlt héten. Megnyugvást találtam azonban a nagy számú résztvétnyilvánításban és tiszteletadásban azoktól az emberektől, akiket megérintett Steve géniusza" - írta az Apple dolgozóknak küldött levelében Tim Cook. A cég nyilvános megemlékezést nem tart.

Steve Jobsot október 7-én temették el a Wall Street Journal értesülései szerint. A szertartás szűk családi körben történt. Steve Jobs október ötödikén hunyt el ötvenhat éves korában. A vezető 2004 óta folyamatosan küzdött a hasnyálmirigyrákkal, 2009-ben pedig májátültetésen is átesett, ezért többször is hosszabb betegszabadságra távozott cégétől. Vezérigazgatói posztjáról augusztus végén mondott le.