Robotokkal váltják ki a hoszteszeket

reem humanoid robot
Vágólapra másolva!
Egy spanyol cég legújabb robotja tökéletesen ellátja hoszteszeket feladatait: a gépember első példányai egy Abu Dhabiban lévő kiállítóközpontban debütálnak hamarosan.
Vágólapra másolva!

A Reem nevű robot 1,65 méter magas, kinézete pedig nagyon hasonló egy emberéhez, bár mellkasába érintőképernyőt építettek, lábakon való sétálás helyett pedig kerekeken gurul. A Pal Robotics nevű cég által kifejlesztett gépembert elsőként az Abu Dhabi Nemzeti Kiállítóközpontban fogják alkalmazni emberi hoszteszek helyett.

A robotból a spanyol cég havonta nagyjából egy tucatot képes legyártani, az Egyesült Arab Emírségekben lévő kiállítócsarnokban a cég húsz humanoid fogja útbaigazítani a látogatókat. Kifejlesztői szerin ta Reem robotokat később repülőtereken, múzeumokban, vagy akár egészségügyben is alkalmazni lehet majd. A humanoid robot saját, beltéren isműködő navigációs rendszerrel rendelkezik, és képes arcfelismerésre is, amelynek segítségével fel tudja ismerni azokat az embereket, akikkel már kommunikált, és nevükön szólítja őket.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=CENr4upO6zXucdla

Munkában a robotember

A mellkasába épített képernyőn akár videotelefonálni is lehet, de akár nehéz táska cipelésében is tud segédkezni. Ugyanakkor mintegy 200 ezer euróba, vagyis hatvanmillió forintba kerül egy darab Reem robotember, így egyelőre legfeljebb marketingcélból érdemes alkalmazni élő munkaerő helyett.