Meg lehet nézni az Apple honlapján Steve Jobs búcsúztatását

Vágólapra másolva!
Az október elején elhunyt társalapító, Steve Jobs nyilvános búcsúztatójának hiányát pótolva az Apple videót tett közzé honlapján a vállalat alkalmazottainak tartott múlt heti megemlékezésről, amelyre a cég kaliforniai főhadiszállásán került sor. 
Vágólapra másolva!

A videó linkjét vasárnap este tették fel a vállalat honlapjára. Az október 19-ei megemlékezést a cég főhadiszállásának központjában álló szabadtéri, amfiteátrumra hasonlító épületben rendezték meg a nyilvánosság és a média teljes kizárásával. Az Apple nem szervezett nyilvános búcsúztatót a hasnyálmirigyrákkal folytatott többéves küzdelme után október 5-én, 56 esztendős korában elhunyt cégvezér tiszteletére. A videóval most emiatt igyekeznek valamelyest kárpótolni a nagyközönséget. Az alkalmazottaknak tartott megemlékezés idejére a vállalat helyi üzleteiben is felfüggesztették az értékesítést, így a dolgozók élőben nézhették végig a szertartást az interneten.

A 81 perces felvételen vállalatvezetők és az Apple igazgatótanácsának tagjai idézik fel emlékeiket Jobsról, és elismerősen beszélnek a technológia világában végzett, elévülhetetlen fontosságú munkásságáról. A felszólalók között volt Tim Cook, aki augusztusban vette át az Apple vezetését, Al Gore korábbi amerikai alelnök, aki jelenleg a cég igazgatótanácsának tagja és Jonathan Ive, a vállalat formatervezési részlegének vezetője. A megemlékezésen Norah Jones énekesnő és a brit Coldplay együttes is fellépett.

Október 16-án több százan - köztük szilícium-völgybeli kollégái, politikusok és hírességek - búcsúztatták az Apple társalapítóját a Stanford Egyetem kampuszán álló Memorial Church templomban tartott zárt körű szertartáson. A gyászolók között volt Larry Ellison, a szoftvergyártó Oracle alapító-vezérigazgatója, Bill Clinton korábbi amerikai elnök és Bill Gates, a Microsoft társalapítója.