Rájöttek, hogyan lehet kinyitni a zárolt iPad 2-t

Vágólapra másolva!
Egyszerű kombinációval hozzá lehet férni olyan iPad 2 táblagépek főmenüjéhez, amelyeket tulajdonosuk külön PIN-kóddal védett le az illetéktelen használat ellen - számolt be a 9to5mac.com informatikai blog.
Vágólapra másolva!

A Mac termékekkel foglalkozó blogon videón is bemutatják az iPad 2 táblagép zárolásának kikapcsolását, amelyhez egy Smart Covert típusú, kifejezetten a mádosik modellhez kiadott képernyővédő borításra is szükség van.

A leírás szerint a zárolt iPad 2-eseken lenyomva kell tartani a bekapcsológombot, hogy megjelenjen a képernyőn az a virtuális csúszka, amellyel ki lehet kapcsolni a készüléket. Ezt követően rá kell rakni egy Smart Cover borítást a képernyőre, majd kinyitni azt, a művelet végén pedig megbökni a Cancel feliratú gombot a képernyőn.


Videón is bemutatják, hogyan lehet kijátszani az iPad 2 zárolását

Ezt követően eltűnik a PIN-kódot kérő képernyő, és hozzá lehet férni a megnyitott programokhoz az iPad 2-n. Bár a megoldás nem nyújt hozzáférést mindenhez, ha a készülék tulajdonosa úgy zárolta iPadjét, hogy azon például böngésző, levelező vagy a kontaktlista meg volt nyitva, ezek bejegyzései között is garázdálkodhatnak illetéktelenek.

A maces blog szerint a hiba mind az iPad 2 gépekhez is kiadott új iOS 5 szoftvert, mind pedig a korábbi, 4.3-as verziót érinti, bár a gyártó valószínűleg hamar orvosolni fogja azt. Ennek megtörténtéig a hiba felfedezői azt ajánlják az iPad 2-t használóknak, hogy tiltsák le a beállítások közt azt a lehetőséget, ami lehetővé teszi, hogy a Smart Cover eltávolítása felélessze a készenléti állapotban lévő készüléket. Ez esetben a védőborítás eltávolítása után a bekapcsológombbal lehet aktiválni az iPadet.