Szabadfogású számítógépverseny iskolásoknak

Vágólapra másolva!
Kilencéves hagyományt folytat a C3 Kulturális és Kommunikációs Központ a <19 Szabadfogású Számítógép Verseny megrendezésével. A versenyen minden határon inneni vagy túli fiatal pályázhat, aki nem töltötte be tizenkilencedik életévét.
Vágólapra másolva!

A <19 Szabadfogású Számítógép Verseny 2011-re olyan pályaműveket vár a C2, amelyek számítógéppel készültek, és a fiatalok innovatív gondolkodásmódját dokumentálják, legyen az egy számítógépes rajz, animáció, zene, játék, honlap, portál, kiegészítő alkalmazás, mobilkommunikációs fejlesztés, robot, saját készítésű szoftver, hardver vagy bármi, ami egy 19 év alatti elméjéből kipattanhat. A számítógépes "ki mit tud" határideje november másodika.

A verseny annak a fiatal generációnak szól, amelynél már nem kérdés, hogy van-e otthon számítógép, és tudják-e kezelni. A pályamunkáktól azt várják, hogy a fiatalok bemutassák, ezzel a sokoldalú eszközzel mire képesek, mi az, amit hozzá tudnak tenni, hogyan tudnak létező dolgokat újragondolni vele. A verseny történetében többször is megesett, hogy a zsűrit is zavarba ejtő és meglepő kreatív pályamunkák közül kellett kiválasztaniuk a legjobbat.

A <19-en nem a technikai tudáson van a hangsúly, hanem a szokatlan, az újító gondolatokon. A zsűri figyelembe veszi természetesen az életkort is, így az egészen "kis alkotók" munkáira is számítanak. Kiemelt cél, hogy a számítógépes innovációval és alkotásokkal pályázó lányok aránya növekedjen.

Előző évi tapasztalatok alapján idén is 600-800 pályamunkára számít a C3, ezekből a húsz legígéretesebb munkát kiállítják a budapesti FUGA Kortárs Építészeti Központban 2011. december 10. és 15. között. A verseny legjobbjait számos díjjal ajándékozza meg a zsűri, például ösztöndíj, notebook, netbook és mobiltelefon. Emellett fontos megemlíteni, hogy a felfedezett tehetségek további együttműködésre és támogatásra számíthatnak a C3 Alapítvány részéről, ami magában foglalja például a külföldi társrendezvényeken való bemutatkozást, tanulmányutakat, workshopok szervezését, a sajtóban való megjelenés lehetőségét.

A kilencedik <19 Szabadfogású Számítógép Versennyel kapcsolatos minden további információ megtalálható a verseny honlapján.