A beszédet is érti majd az Apple tévéje

Valószínűleg 2013-ban kerül a boltokba, és az iPhone 4S-hez hasonlóan beszéddel lehet majd vezérelni, egyes szakértők szerint pedig játékgépként is használható lesz az Apple saját tévéje, amelyről Steve Jobs hét elején megjelent önéletrajzában derült ki néhány információmorzsa.

A még jóval az iPhone 4S bemutatása előtt írt kötetben utalás található arra, hogy Steve Jobs mennyire szerette volna megreformálni az olyan hétköznapi eszközöket is, amilyen például a televízió. Jobs egy olyan elegáns, de egyszerűen kezelhető integrált tévét akart kifejleszteni, amelynek használója a felhőalapú iCloud szolgáltatás segítségével minden olyan információjához és adatához hozzáfér, amelyet számítógépről vagy okostelefonról is el tud érni.

Bár internetre kapcsolható okostévéket már most is kínál a legtöbb gyártó, Steve Jobs nem tartja ezeket elég jónak (korábbi tesztünk alapján joggal). A hozzájuk mellékelt bonyolult távirányítókat különösen utálja, ezeket akarta kiváltani egy fejlettebb megoldással. Az önéletrajzot készítő Walter Isaacsonnak azonban már korábban elárulta, hogy megtalálta a megoldást a tökéletes kezelőfelület megvalósítására.

A New York Times Bits blogja szerint Jobs ekkor az iPhone 4S-ben debütált beszédfelismerő megoldásra, a Sirire gondolt, vélhetően az Apple saját tévéjét is beszéddel lehet majd vezérelni. A blog értesülései szerint a távirányító alternatívájaként felmerültek az iPod, az iPhone és az iPad készülékek is, de ezek sem bizonyultak tökéletesen megfelelőnek. A New York Times belső forrásokból úgy értesült, hogy az Apple tévéje egy valóban fejlesztés alatt álló termék, amely 2012 végén vagy 2013 elején kerülhet a boltokba, bár már egy évvel ezelőtt is megjelentek a lapokban róla szóló pletykák.