Amerikában vonul tőzsdére a világháló wikisítését, azaz plusz információkkal felvértezését megcélzó magyar vállalkozás, az iGlue. Az öt éve indult cég egy egyelőre meg nem nevezett amerikai céggel egyesül.

Az iGlue-t eddig a magyar ötletek, szabadalmak, ötletek fejlesztésével és finanszírozásával foglalkozó Power of the Dream Ventures támogatta. A tőkebefektető cégnél hatmillió iGlue részvény marad, valamint opciója van háromszor egymillió iGlue-papír megvásárlására 5, 7 és 9 dolláros részvényenkénti áron.

Forrás: [origo]
Angolul remekül tud az iGlue, magyarul még meg kell tanulnia

"Régóta készültünk a részvénykibocsátásra. Az elmúlt évek fejlesztőmunkája során fillérekből valósítottunk meg mindent, amire az amerikai kockázati tőke által támogatott cégeknek dollárjai vannak. Azt hiszem, hogy az iGlue-ra szédületes növekedés vár" - nyilatkozta Rozsnyay Viktor, a Power of the Dream Ventures vezérigazgatója a Market Watch pénzügyi információs oldalnak.

A böngészőkbe beépülő iGlue lehetővé teszi, hogy a felhasználó életrajzi, történeti információkkal tűzdelje meg az interneten talált cikkeket. A szoftver felismeri a szövegben a kulcsszavakat, és egy kattintással megnyitható információs "cetliket" helyez rájuk. A rendszer képes a szöveg alapján megállapítani, hogy az azonos nevet viselő személyek, intézmények, helyek közül pontosan melyikről szól a szöveg. Egy John F. Kennedyről szóló cikk esetében nem az elhunyt elnökről elnevezett repülőtér adatait adja ki, a Victor Hugo utca esetében pedig az utcáról szóló információkat kínál a francia író életrajza helyett.