IPad-hűtőmágnes és fülbemászó fejhallgató - a jövő év legjobb kütyüi

ces 2012 ipad tartó hűtő
Vágólapra másolva!
USB-s konnektor, iPad-hűtőmágnes, 360 fokban sugárzó hangfal és a fül alakját felvevő fejhallgató - kihirdették a világ legnagyobb szórakoztatóelektronikai kiállításának legjobb termékeit.
Vágólapra másolva!

A CES-t minden év januárjában rendezik meg Las Vegasban, a kiállításon mutatkozik be számos olyan új high-tech termék, amely az adott évben boltokba kerül. A kütyüexpó szervezői bizarr módon minden rendezvény előtt két hónappal kiosztják a CES innovációs díjait, ezeket azonban csak olyan termékeknek lehet kiosztani, amelyeket, ha még nem is kaphatók, de legalább bejelentették őket, és létezik belőlük kipróbálható változat.

USB-konnektor az extra komfortért

Forrás: RCA Audio



Díjat kapott az RCA Audio cég modern, bár a társaság honlapja szerint csak amerikai kivitelben elérhető konnektoraljzata, amelybe a hagyományos áramaljzaton kívül már két USB-csatlakozót is beépítettek. Ezen keresztül egyszerűen, egy hagyományos USB-kábellel lehet elvégezni okostelefonok, táblaszámítógépek vagy akár navigációs eszközök töltését.

Főzés közben is lehet iPadezni

Forrás: Belkin



Nem kell már főzés közben unatkozni, és a laptopot sem kell kicipelni a konyhába, hogy legyen min megnézni a recepteket. A kiegészítők kategóriáját a Belkin cég két iPad-tokja nyerte meg, amelyekkel az Apple táblagépeit illesztik be a konyhába: az egyik óriási hűtőmágnessé alakítja az iPadet, a másik pedig lehetővé teszi, hogy a konyhaszekrényhez rögzítsék. A negyven-ötven dolláros kiegészítők az iPad 2-vel kompatibilisek, rögzítésükhöz pedig nincs szükség csavarokra sem: a hűtős tartó mágneses, a másikat pedig fel lehet fogatni bármilyen polcra.

A világ legjobb gamer laptopja

Forrás: Razer



Az átlagfelhasználók körében nem, de a játékosok között ismert márka a Razer, amelynek új, Blade, vagyis penge nevű laptopját választotta a CES zsűrije az év legjobb videojátékos termékének, a következő jellemzéssel: "a világ első valódi gamer laptopja". A strapabíró, alumínium gépházzal rendelkező Blade 17,3 colos, full-HD felbontású képernyővel rendelkezik, de nagy teljesítménye ellenére vékony kivitelű, nem akkora monstrum, amekkora egy tipikus gamer laptop szokott lenni. Belsejében az Intel felső kategóriás i7 processzora dolgozik, kiegészítve 8 gigabájt memóriával és egy nagyteljesítményű Nvidia GeForce GT 555M videokártyával. A játékra optimalizált kialakítás jegyében érintőpadját nem a billentyűzet alatt, hanem attól jobbra helyezték el, és felette egy miniatűr LCD-képernyőt is beépítettek, amelynek virtuális gombjait a játékos szabadon konfigurálhatja. A csodagép mintegy hétszázezer forintba kerül.

Turbómódban lehűti az italt a high-tech fridzsider

Forrás: LG


A díjazott termékek közt az LG egyik új hűtőszekrénye is megtalálható, amely új, villámgyors hűtési funkciója segítségével öt perc alatt képes teljesen lehűteni egy félliteres üdítős palackot. A háromajtós kivitelű, mintegy háromezer dollárt, vagyis hétszázezer forintot kóstáló hűtőszekrény a zsűri szerint energiatakarékosan működik, belsejében pedig szenzorok folyamatosan mérik és szabályozzák az élelmiszerek számára optimális hőmérsékletet és páratartalmat is, a kívülről beszívott, megszűrt friss levegőt pedig ventilátorok áramoltatják a polcok között.

Egy hangfal mind helyett

Forrás: Libratone
A Libratone Live hangfalból elég egyet venni a szobába

A Libratone nevű cég Live nevű hangfala a belsőépítészek kedvence lehet, mivel dizájnos borítással készül, ráadásul nagyon könnyű elhelyezni a szobában, mivel csupán egyetlen darabból áll. A Libratone hangfal természetesen nem monó hangzású, hanem úgy alakították ki, hogy a falakról visszaverődve sztereó hangzás illúzióját teremtse meg.

Ez azonban csak akkor lehetséges, ha a hangfalat egy sarokba vagy egy fal mellett helyezik el, a szoba közepére helyezve nem képes reprodukálni a minőségi hangzást. A Libratone Live hangfalba vezeték nélküli adatátviteli képességet is beépítettek, így akár a számítógépen vagy iPaden, iPhone-on lévő zeneszámokat is le tud játszani, de minijacken vagy optikai bemeneten keresztül közvetlenül is csatlakoztathatók hozzá eszközök. A hangfal két változatban kapható, 700 és 800 eurós, vagyis kétszáz-kétszázötvenezer forintnak megfelelő összegért.

A világ legkényelmesebb fülhallgatója

Forrás: Eers



A Sonomax nevű társaság fülhallgatóját egy Sonofit nevű szilikonfeltéttel árusítják, amelyet az első használat előtt kell felhelyezni. A gyurmaszerűen alakítható állagú anyag négy perc alatt megszárad, és felveszi használója fülének formáját, így biztosítva kényelmes használatot a későbbiekben.

A komfortnak azonban borsos ára van, az Eers PCS-100-as típusjelzésű fülhallgatók nagyon drágák, egy pár kétszáz dollárba, vagyis mintegy negyvenötezer forintba kerül.

Élességállítás utólag

Forrás: Lytro



A CES díjazottjai közt szerepel a Lytro nevű speciális digitális kamera is, amelyet korábban már bemutattunk: a hasábforma eszköz sajátossága, hogy nem képpontonként rögzíti a képeket, hanem a lencséjére eső fény irányát és erejét rögzíti. E megoldással lehetséges utólag állítani az élességet, szabadon megválasztva azt, hogy az előtérben vagy a háttérben lévő objektumok látszódjanak-e élesen a fotón.

Fűtésszabályzó az iPod atyjától

Forrás: [origo]



Ugyancsak elismerte a zsűri az iPod zenelejátszó atyjának tekintett Tony Fadell legújabb projektjét, egy olyan, tetszetős dizájnnal rendelkező digitális termosztátot, amely képes megtanulni a lakásban élők preferenciáit, és ennek megfelelően automatikusan szabályozni a fűtést és a hűtést is. A Nest nevű termosztát a hűtés vagy fűtés optimalizálásával akár húsz-harminc százalékkal is képes csökkenteni a havi energiaszámlát.

A 2012-es CES zsűrije által kiválasztott többi érdekes kütyüt, illetve a jelölésre érdemesnek tartott eszközöket ezen az oldalon lehet megnézni.