Jövőre érkezhet az Amazon-mobil

Vágólapra másolva!
Az elektronikus könyvolvasót és táblagépet is árusító e-kereskedelmi óriás elemzők szerint jövőre saját márkanevét viselő okostelefonnal is előrukkol majd.
Vágólapra másolva!

A Citygroup elemzőcég szakértője, Mark Mahaney értesülései szerint az Amazon az iPhone-okat is gyártó kínai Foxconnal együtt dolgozik leendő okostelefonjának kifejlesztésén. A készülék gyártásátt valószínűleg a TMS üzleti csoportra bízzák, amely az Amazon Kindle és Kindle Fire táblagépet is készíti.

Bár hivatalosan még semmit sem tudni az Amazon-mobilról, az elemző szerint a készülék a Texas Instruments OMAP 4-es processzorával lesz felszerelve, ára pedig 150-170 dollár, vagyis harmincöt-negyvenezer forint lesz.

A Kindle utóbbi három évben elért sikerei, valamint az alacsony árú táblagépek piacán a Kindle Fire várhatósan hasonlóan sikeres szereplése után az Amazon számára ez a következő logikus lépés" - indokolta az okostelefonnal kapcsolatos jóslatot Mahaney. A társaság nemrég az Apple iPadjének riválisául szánt táblagépet dobott piacra, a Kindle Fire kevesebb mint feleannyiba kerül mint az iPad, internetes zeneáruházat, tékát is el lehet érni róla a böngészés mellett. Ugyanakkor a készülékről közölt tesztek alapján még nem is teljesen kiforrott a készülék, használatát apróbb hibák nehezítik.