Steve Jobsot hibáztatja a főrabbi a világ boldogtalanságáért

Vágólapra másolva!
A brit főrabbi szerint manapság az emberek rendkívül önzők, az Apple nemrég elhunyt társalapítója, Steve Jobs pedig egy boldogtalan társadalom kialakulásához járult hozzá, amelynek kőtáblák helyett táblagépeket hordozó messiásának állította be magát.
Vágólapra másolva!

Lord Sacks múlt héten tartott szertartásán tartott beszédében - melyen II. Erzsébet királynő is részt vett - elmondta, hogy általánosságban is rossz véleménnyel van napjaink fogyasztói társadalmáról, amely teljesen elvesztette korábbi értékeit. A brit főrabbi szerint a reklámok mindig csak arra hívják fel az emberek figyelmét, hogy mi az, amivel nem rendelkeznek, nem pedig arra, hogy örüljenek annak, amijük már van.

Beszédében Lord Sacks a nemrég elhunyt Steve Jobsot is kiemelte, aki szerinte lefektette a fogyasztói társadalom alapjait "két táblával jőve le a hegyről, az iPad 1-gyel és az iPad 2-vel. Ennek az az eredménye, hogy az iPod, az iPhone és az iTunes, az i-k társadalmában élünk. Ha valaki az individualista, egocentrikus társadalom részese, csak az i-termékek érdeklik, ezért nincs jó élete" - véli a főrabbi a Daily Mail brit napilap beszámolója szerint.

A főrabbi szerint a fogyasztói társadalomban az sem lesz boldog, akinek már van saját iPhone-ja, mert a következő évben megjelenik az eszköz következő generációs változata, és az előző típust birtoklók azért szomorkodnak majd, hogy nem a legújabb telefon van a birtokukban, így a kereskedelmi mechanizmus a boldogtalanság elterjesztésének leghatékonyabb eszközévé vált.