Színes képernyővel szerelik az új e-könyv-olvasót

Vágólapra másolva!
A jelenleg elterjedt, fekete-fehér megjelenítőt tartalmazó e-könyv-olvasókkal ellentétben színes képek és akár videók megjelenítésére alkalmas egy dél-koreai fejlesztésű táblagép, amelynek képernyője nem fárasztja a szemet.
Vágólapra másolva!

A Kyobo eReader nevű eszköz forradalmi újdonságot kínál a jelenleg piacon lévő elektronikus könyvolvasó eszközökhöz képest. Ezt ugyanis már nem fekete-fehér, hanem színes képernyővel szerelik fel, amely azonban nem a hagyományos LCD-technológiát használja, ezért az olvasókban elterjedt e-tinta-kijelzőkhöz hasonlóan nem fárasztja a szemet olvasásuk.

Az eReadert a Qualcomm cég Mirasol márkanevű speciális kijelzőjével szerelik fel, amely színes, 1024x768 pixeles felbontású képet tud megjeleníteni, ráadásul a fekete-fehér e-tinta-modellekkel ellentétben mozgókép megjelenítésére is alkalmas. Az 5,7 colos átlójú képernyőt napfényben is jól lehet olvasni, és energiafogyasztása töredéke a hagyományos LCD-knek. A képernyő egyes pontjaira az üvege mögött elhelyezett szűrők irányítják a fényt, ezek néhány száz nanométeres elmozdításával pedig különböző színeket is elő lehet állítani. A fényforrás lehet maga a napfény, sötét helyeken való olvasáshoz azonban ledes világítást is építettek a készülékbe.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=UydrDkbGtWw3yRSC

A Kyobo olvasóeszközében egy egygigahertzes processzor működik, képernyője pedig érintésérzékeny, és multitouch-vezérlést is elérhetővé tesz. A Google Android 2.3-as verzióját futtató készülék gyártója szerint egyetlen töltéssel heteken át használható, ha naponta fél órát használják, kikapcsolt wifivel. A készüléket egyelőre csak Dél-Koreában árusítják hetven-hetvenötezer forintnak megfelelő összegért.