Óriáskijelzője lehet az iPhone 5-nek

Vágólapra másolva!
Hivatalosan még semmit sem lehet tudni az iPhone következő változatáról, de pletykák szerint a készülék ötödik generációs változata már négy colos képernyővel lesz felszerelve.
Vágólapra másolva!

A Mac Otakara című japán technológiai blog ázsiai beszállítóktól arról értesült, hogy az Apple már megrendelte Hitachi és a Sony képernyőgyártó leányvállalaitól az iPad és az iPhone következő generációs változatainak LCD-kijelzőit.

A blog nem megerősített információi szerint a két beszállító 4 colos, vagyis 10,1 centiméteres átlójú érintőképernyővel rendelkezik majd. A jelenlegi modell ennél jóval kisebb, 3,5 colos, vagyis 8,9 centiméteres képernyővel rendelkezik. A nagyobb képernyőn egyebek mellett kényelmesebben lehetne gépelni a virtuális billentyűkön, a szövegeket pedig könnyebb lenne olvasni, ugyanakkor emiatt a zsebben is több helyet foglalhat az iPhone.

A Mac Otakara információi szerint ugyanezek a beszállítók készítik az iPad 3 képernyőit is, azzal kapcsolatban azonban nem szolgált információkkal. A Forbes című amerikai üzleti lap szerint az iPad 3 képernyőjét a Sharp gyártja majd, és az jóval nagyobb felbontású lesz a jelenlegi modellben használatosnál.