Vágólapra másolva!
A mobilszolgáltatók mellett a Magyar Posta, a vietnami Viettel mobilcég és egy román vállalat is versenybe száll a 900 MHz-es frekvenciasávért. Az érvényes pályázati anyagot benyújtók listáját január másodikán hirdeti ki az NMHH.
Vágólapra másolva!

Pénteken a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság képviselői közjegyző és az érintett cégek jelenlétében bontották fel a 900 MHz-es frekvenciasáv árverésére beérkezett jelentkezéseket - adta hírül az NMHH.

A jelentkezéshez szükséges dokumentációt az összes magyar mobilszolgáltató beadta, továbbá pályázik még a frekvenciára a Magyar Posta, a RCS&RDS Zrt. és a Viettel Group is. A beadott dokumentumok formai és tartalmi vizsgálata 2012. január 2-ig zárul. A hatóság először még hiánypótlásra hívja fel azokat a jelentkezőket, amelyek nem adtak le minden dokumentumot. Az érvényes árverési dokumentációt benyújtó jelentkezők nyilvántartásba vételére és kihirdetésére 2012. január 2-án kerül sor.

A 900 MHz-es frenkvenciasávon levő 10,8 MHz sávszélességű spektrum felhasználására nincsenek előírások. Hagyományos mobilszolgáltatást, nagy sebességű mobilinternetre is képes LTE- hálózatot vagy akár WiMAX hálózatot is lehet rajta üzemeltetni.

Az [origo]-t kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt.