Kitilthatják a HTC mobiljait Amerikából

Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság (International Trade Commission, ITC) szerint a HTC jogtalanul használ okostelefonjaiban olyan technológiát, amelyet az Apple cég szabadalmaztatott, emiatt a cég érintett készülékeinek árusítását tavasztól megtiltják az Egyesült Államokban.
Vágólapra másolva!

Az Apple cég eredetileg azzal vádolta meg riválisát, hogy tíz szabadalmát is megsértik a HTC termékei. Ehhez képest az ITC csupán egy szabadalomsértés valódiságát állapította meg, ami miatt a tajvani HTC már eleve az ügy nyerteseként kezeli magát, és tiszteletben tartja a hatóság döntését - nyilatkozta a cég.

Ugyanakkor a hatóság rendelkezései szerint a szabadalomsértő technológiát tartalmazó összes HTC-készüléket ki kell vonni az amerikai piacról 2012. április 19-étől. A HTC a BBC brit közszolgálati médiumnak úgy nyilatkozott, hogy a problémás technológia egy szoftverrel kapcsolatos, amelyet a cég fejlesztett a készülékek saját operációs rendszerére. Ez lehetővé teszi, hogy a felhasználók az ujjukkal kijelöljenek egy adatot, például egy e-mailben szereplő telefonszámot, és azt közvetlenül felhívják, vagy üzenetet küldjenek rá.

Szakértők szerint ha a gyártó eltávolítja a készülékeiből ezt a funkciót, vagy jelentősen átdolgozza annak működését, akkor továbbra is folytathatja okostelefonjainak árusítását az Egyesült Államokban. A HTC egyébként közölte, hogy el fogja távolítani a funkciót a telefonból.