A Grammy életműdíjával jutalmazzák Steve Jobsot

Steve Jobs, Visionary, Apple
Vágólapra másolva!
A zeneipar Oscar-díjaként számon tartott Grammy idei életműdíjával jutalmazzák az Apple nemrég elhunyt korábbi elnök-vezérigazgatóját. Steve Jobs előtt az iPod lejátszó és az ahhoz kidolgozott iTunes zenebolt kidolgozásáért tisztelegnek az elismeréssel.
Vágólapra másolva!

A Grammy honlapján megjelent közlemény szerint Steve Jobs azért részesül a posztumusz elismerésben, mert a zenei ipart megreformáló termékeket és szolgáltatásokat keltett életre. Az iPod lejátszó és az iTunes online zeneáruház megreformálta a zenék terjesztésének és vásárlásának módját.

2002-ben, az iPod piacra kerülésekor az Apple cég egyébként már elnyert egy műszaki termékeknek járó Grammyt, de a legális internetes zeneértékesítést forradalmasító termékeinek folyamatos sikere miatt külön is elismerik Jobs érdemeit. Az Apple nemrég elhunyt egykori elnök-vezérigazgatója volt képes elsőként elérni a nagy lemezkiadóknál, hogy tegyék lehetővé a vásárlóknak, hogy ne csak teljes albumokat, hanem akár egy-egy zeneszámot is megvásárolhassanak.

Önéletrajzi kötetéből kiderül, hogy Steve Jobs maga is nagy zenerajongó volt, legnagyobb kedvence Bob Dylan amerikai énekes volt, és gyakran hivatkozott arra, hogy az iPod azért lett sikeres, mert nem mérnökök és üzletemberek, hanem valódi zenerajongók fejlesztették. Az ötvennegyedik Grammy-díj átadóját 2012. február 12-én fogják megrendezni a Los Angeles-i Staples Centerben.