Száz kereskedőt perelnek HTC-mobilok árusítása miatt

Vágólapra másolva!
Szabadalomsértés miatt száz német kereskedőt perelt be az IPCom cég azért, mert a tajvani HTC cég okostelefonjait árusították, amelyekről egy helyi bíróság kimondta, hogy sértik az előbbi társaság szabadalmait.
Vágólapra másolva!

Az IPCom nevű szabadalmi portfóliókezelő társaság számos olyan távközléssel kapcsolatos szabadalom tulajdonosa, amelyet korábban a Bosch cég védetett le. A társaság ezek egyikének megsértésével vádolta meg az okostelefonjairól ismert High Tech Corporationt (HTC), a bíróság pedig igazoltnak látta azt.

Az IPCom felperesként azt akarta elérni, hogy tiltsák meg a HTC szabadalomsértő okostelefonjainak értékesítését Németországban. A cég a helyi kereskedő cégeket a hónap elején levélben szólította fel arra, hogy vegyék le polcaikról a HTC okostelefonjaikat, mivel azok árusításával jogsértést követnek el. Az IPCom végül száz olyan német kereskedőt perelt be, amely ennek a kérésnek nem tett eleget - számolt be a Reuters hírügynökség.

Az ügyben eljáró mannheimi bíróság még nem határozta meg, hogy a HTC-nek milyen összegű pénzbüntetést vagy kártérítést kell fizetnie a szabadalomsértés miatt, de mivel a cég éves szinten mintegy kétmillió darab készüléket adott el az országban, ez akár eurómilliókat is jelenthet.