Nem koppintja az iPadet a Samsung új táblagépe

Vágólapra másolva!
Nem hasonlít túlságosan az Apple iPadjéhez a Samsung Galaxy Tab 10.1 táblagépének új, áttervezett változata a német bíróság szerint. A készüléket azért dolgozta át a dél-koreai gyártó, mert elődjének árusítását az Apple jogi úton betiltatta Németországban.
Vágólapra másolva!

A Galaxy Tab 10.1 készülékek árusítását szeptemberben tiltotta meg egy bíróság a Samsungnak és a helyi kereskedőknek azt követően, hogy az Apple beperelte a céget, mondván, az eszköz túlságosan hasonlít az iPadre. Annak érdekében, hogy továbbra árusíthassa a német piacon tízcolos tabletjét, a Samsung új, Galaxy Tab 10.1N névre hallgató, kimondottan a német piacra szánt modellel rukkolt elő - ez a képen felül látható. A két cég szabadalomsértési perében eljáró düsseldorfi bíróság döntése szerint ez a készülék már nem sérti az Apple szellemi tulajdonát, mert formaterve jelentősen eltér az iPadétől.

Az Apple jogászai egyébként a 10.1N modellel sem voltak elégedettek, és novemberben arra kérték a bíróságot, hogy tiltsa meg ennek az értékesítését is, de a bíróság ezúttal a Samsung számára kedvező döntést hozott. Az ügyben február 9-én hoz végleges ítéletet a bíróság - számolt be a Reuters hírügynökség. Az Apple Ausztráliában is beperelte a terméket, de ott a Samsung jogászai végül elérték, hogy feloldják az árusítás ideiglenes betiltását.

Forrás: Samsung
Alul az eredeti, felül a módosított Galaxy Tab 10.1