Februárban érkezik a Steve Jobs akciófigura

Vágólapra másolva!
Az Apple nemrég elhunyt társalapítóját mintázó, harminc centiméter magas akciófigurát dob piacra egy játékgyártó cég februárban. Steve Jobs műanyagból készült mása drága lesz, mintegy huszonnégyezer forintnak megfelelő összeget kérnek majd el érte.
Vágólapra másolva!

A figurát gyártó két cég, az In Icons és a Dragon in Dream az év első napján mutatta be a nagy részletességgel kidolgozott játékfigurát, amely mozgatható végtagokkal rendelkezik, így szinte tetszőleges pózba be lehet állítani. Az 1:6-os arányban legyártott figura azoknak a ruháknak a miniatürizált változatait viseli, amelyeket Steve Jobs az Apple nagy fanfárral zajló termékbejelentésein is viselt: kopott farmert, tornacipőt és egyszerű fekete pulóvert.

Az akciófigura saját honlappal is rendelkezik, a bejelentést követő roham miatt azonban ez csak nagyon lassan töltődik be. Az oldalon fotókat is közölnek a figuráról, amelyben az iPaddel, iPhone-nal a kezében, vagy az első Macintosh számítógép miniatűr mása előtt pózol, ám ezek nem járnak majd a boltban megvásárolható készlethez, csupán illusztrációként szolgálnak - derül ki a külföldi sajtóbeszámolókból.

A Steve Jobs akciófigura februárban lesz rendelhető a gyártótól 99 dollár, vagyis mintegy 24 ezer forintnak megfelelő összeg ellenében, amely azonban nem tartalmazza a szállítás költségét. Mivel azonban a gyártó valószínűsíthetően nem kért a figura gyártásához engedélyt sem Jobs családjától, sem pedig az Apple-től, jó esély van arra, hogy beperelik a céget, és így az akciófigura értékesítése is meghiúsul, vagy rövid idő után kénytelenek lesznek beszüntetni.