Gigászi ingyenes wifit építenek az olimpiára

Vágólapra másolva!
A 2012-es londoni olimpiai játékokra Európa legnagyobb ingyenes wifihálózatát építi ki a brit O2 mobilszolgáltató: a  rendszer felhasználók milliói számára biztosít majd internetkapcsolatot.
Vágólapra másolva!

A BBC brit közszolgálati médium beszámolója szerint az óriási wifihálózat London központjában, a Westminster, Kensington és Chelsea kerületekben lesz elérhető. A vezeték nélküli hálózat lefedettségét biztosító adóvevő egységeket lámpákra és más utcai berendezésekre fogják felszerelni az olimpiai játékok idejére: a kiépítés a napokban fog megkezdődni és várhatóan márciusban fejeződik be. A wifihálózatot kiépítő O2 mobilcég hangsúlyozta, hogy a rendszer kiépítése nem közpénzekből történik, így a brit adófizetőknek sem kerül egyetlen fontjába.

A hálózat segítségével az olimpiát felkereső turisták, sportolók és tudósítók folyamatosan elérhetik majd az internetet, és fotókat, üzeneteket válthatnak az otthoniakkal. Mivel a mobilinternet roamingdíjai manapság rendkívül magasak, az ingyenes wifihálózat használata jelentős anyagi megtakarítást eredményez majd a turisták milliói számára, akik az olimpiai játékokra látogatnak. Ugyanakkor kérdéses, hogy a mobilcég képes lesz-e a hatalmas számú látogatót stabilan kiszolgálni képes hálózatot kialakítani.