Nem kerül boltokba a Steve Jobs akciófigura

Az Apple társalapítójának akciófigura mását piacra dobni tervező cég bejelentette, hogy a számítógépgyártó cég és Steve Jobs családjának nyomása hatására végül nem fogják piacra dobni az ikonikus vezető képmását tartalmazó figurát.

Az In Icons nevű cég néhány héttel ezelőtt külön honlapot nyitott a terméknek, amelyen képgalériát is közöltek a 30 centiméter magas, részletesen kidolgozott, és az Apple egykori vezetőjééhez hasonló ruhába - pulóverbe és farmerbe - öltöztetett figuráról.

Steve Jobs akciófigura mását az eredeti tervek szerint februárban dobták volna piacra 99 dolláros, vagyis mintegy huszonnégyezer forintos áron. Bár a honlapon a játékfigura az Apple különböző ikonikus termékei, például egy iPad, vagy az első Macintosh számítógép mellett pózolt, ezek nem jártak volna hozzá. A gyártást tervező cég hétfőn közleményt tett közzé a figura honlapján, amelyen Steve Jobs tevékenységét méltatják. A cég az üzenetben azt is kifejti, hogy a játékkal nem volt szándékuk megsérteni sem az elhunyt Apple-vezér emlékét, sem az Apple-rajongókat és Jobs családját sem.

Az In Icons közlése szerint Jobs családja nem adta áldását a figura piacra dobásához, az Apple pedig perrel fenyegette meg a céget, ezért a cég leállította a figura gyártását és azt egyáltalán nem fogja piacra dobni.